XT Orange®, knap ingewikkeld!


Het XT Orange® systeem is ontwikkeld voor het verwerken van de laatste high tech wikkelfolie.

In de jaren 80 werd PE rekfolie geïntroduceerd met een dikte van 23 of 35 micron. Dit was een revolutionair alternatief voor bestaande PVC folies. Pallets werden gestabiliseerd met eenvoudige machines en het verbruik aan folie lag toen tussen 700 en 1100 gram per pallet.

In de loop der jaren zijn zowel machines als folies steeds verbeterd. Machines werden uitgerust met een voorreksysteem, dat meer rendement uit de folie kon halen en nieuwe technieken voor de productie van folie zorgden voor sterkere en dunnere folie. Pallets werden eind vorige eeuw gewikkeld met 250-450 gram folie.

Een andere ontwikkeling was de voorgerekte folie. Hiermee kun je zonder kostbare machines toch vergelijkbare resultaten boeken. Het gemiddeld folieverbruik daalde hiermee naar 200-250 gram.

Inmiddels zijn we in 2018 in staat om superdunne XT Orange® folie  te maken, die een bundelend vermogen heeft die veel hoger is dan conventionele folie, die 3 tot 4 keer dikker is. Ook de doorsteekweerstand is ongekend hoog. Om deze hi tech folie optimaal met de hand te kunnen verwerken hebben wij de LiteWrapperXT® dispenser ontwikkeld. Deze kan volledig worden aangepast aan de toepassing en de te verwerken folie.  Een pallet die je met LiteWrapperXT® stabiliseert heeft tussen de 75 en 100 gram folie nodig, terwijl het bundelend vermogen gemiddeld 30% beter is. 

Daarom is een pallet met XT Orange® knap ingewikkeld!


De werkwijze is verbluffend simpel.

Je begint bovenaan de pallet met wikkelen. We weten dat dit al vreemd is, maar op deze manier hoef je niet te bukken om de folie aan de pallet te knopen.Vervolgens wikkel je 2 maal de bovenkant van de pallet, dan ga je naar beneden terwijl je de folie voor 50% laat overlappen. De dispenser „activeert” de folie en deze zal zich binnen een uur nog vaster om de lading spannen. Beneden wikkel je ook 2 keer ( of voor extra stabiliteit 3 x). Dat is alles.

Koop XT Orange® direct van de producent! 

Hand wrap taken seriously !©   Stretch Business  is een handelsmerk van Pack Tools 2.0 BV   info@stretchbusiness.nl  tel: +31 76 2013212
privacy en disclaimer